kabab turky

دونر مرغ

(کباب ترکی)

آیا کسی هست که دونر را دوست نداشته باشد ؟ یکی از خوشمزه ترین و معروف ترین غذاهای کشور ترکیه است. دونر هم برای مردم محلی و هم برای گردشگران اهمیت دارد ، پادشاه غذاهای خیابانی محسوب می شود.

گوشت مرغ یا گاو تازه و مرغوب را به سیخ های نازک سیخ می زنند و برای مدت طولانی روی آتش می پزند. این گوشت که به آرامی در حال چرخش است از بیرون با پوسته ترد پوشیده شده است در حالی که داخل آن آبدار و خوشمزه است. با رایحه فوق العاده خود در دهان آب می شود .

مواد درج شده برای دو نفر کافی می باشد. زمان آماده سازی مواد 20 دقیقه ، زمان پخت نیز 20 دقیقه است .

مواد لازم برای تهیه دونر مرغ

  • 1قطعه سینه مرغ
  • 2قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • 4قاشق غذاخوری ماست
  • آب یک عدد پیاز
  • 1قاشق  مربا خوری پونه کوهی
  • 1قاشق چای خوری فلفل سیاه
  • 1قاشق چای خوری نمک
  • 1قاشق مربا خوری فلفل قرمز
  • 1/2قاشق مرباخوری کاری
  • 1/2قاشق مرباخوری زیره سبز
  • 1/2قاشق مرباخوری آویش
  • 1قاشق مرباخوری فلفل چیلی
  • 2 عدد سیر(له شده)
  • 3قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • 3قاشق غذاخوری روغن(برای سرخ کردن مرغ)
  • 4قطعه نان لواش
  • 1 عدد سیب زمینی جهت سرخ کردن
  • روغن برای سرخ کردن سیب زمینی
  • 1 عدد پیاز آغشته به سماق
  • 1 عدد گوجه فرنگی
  • سس مایونز سیر دار (پودر سیر)

مواد لازم برای تهیه سس

  • 2 قاشق غذاخوری کره
  • 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • نصف لیوان آب گرم
  • 1 قاشق چای خوری نمک(بستگی به شوری رب گوجه فرنگی شما دارد)
  • 1/2 قاشق چای خوری فلفل سیاه

آب پیازی را که از قبل رنده کرده اید، ماست، کاری، فلفل چیلی، نمک، فلفل سیاه، آویشن، فلفل قرمز، سیر، زیره سبز وبقیه ادویه ها را در یک کاسه عمیق با هم مخلوط کنید و روی آن روغن زیتون اضافه کنید.

کباب ترکی

مواد را با هم مخلوط کنید تا یکدست شود.

کباب ترکی

مرغ خود را در کاسه قرار دهید و با دستان خود آن ها را برگردانید تا مطمئن شوید که تمام مرغ با سس آغشته شده است. روی آن را با سلفون بپوشانید و به مدت 30 دقیقه در یخچال استراحت دهید. اگر وقت دارید بهتر است حدود 8 ساعت نگه دارید.

کباب ترکی

روغن را به تابه اضافه کنید و صبر کنید تا روغن داغ شود. پس از داغ شدن روغن مرغ ها را به تابه اضافه کنید و مطمئن شوید که به همدیگر برخورد نکنند.

کباب ترکی

مرغ را برگردانید تا طرف دیگر هم طلایی شود .

کباب ترکی

برای سس، کره را به قابلمه اضافه کنید و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. بعد از بیرون آمدن بوی رب گوجه فرنگی نمک و فلفل را اضافه کرده و مخلوط کنید. پس از اضافه کردن آب داغ و مخلوط کردن، حرارت را ملایم کرده و درب آن را ببندید.

کباب ترکی

وقتی دیدید سس به قوام خود رسید، حرارت را خاموش کنید.

کباب ترکی

سیب زمینی را سرخ کنید.

سیب زمینی

نان لواش را دولایه باز کنید و یک لایه نازک از سس را کف آن بمالید. پیاز، مرغ، سیب زمینی و گوجه فرنگی را اضافه کنید.

کباب ترکی

روی مواد مقدار زیادی از سس آماده شده را بریزید و سس مایونز سیر دار را روی آن بمالید.

کباب ترکی

نان لواش را محکم رول کنید .

کباب ترکی

حالا دونر لذیذی به سبک ترکی در اختیار دارید که می توانید با یک لیوان دوغ نوش جان کنید .

کباب ترکی

نکاتی در مورد دستور تهیه دونر مرغ

 می توانید مقداری سس پشت نان  لواش بمالید و کمی روی اجاق گاز برشته کنید. سس کمی که بماند غلیظ می شود، بنابراین در ابتدای درست کردن آن، آب زیادی اضافه نکنید. اگر سس مایونز سیردار ندارید، می توانید از سس مایونز معمولی نیز استفاده کنید.اگر از لواش تنوری استفاده کنید خیلی بهتر است.
منبع yemek.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up